Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkt skid-VM?

Inte riktigt – men väl Svanenmärkt boende och restauranger för de dryga 1400 tävlande, tränare och servicepersonal som bor i Vierumäki under mästerskapet.

VM i längdskidåkning går av stapeln mellan 22 februari – 5 mars i finska Lahti. Ett mästerskap där hållbarhet och miljö präglar de deltagandes tillvaro i VM-byn. 1400 aktiva från 60 olika länder bor, äter och tränar i Vierumäki som har två Svanenmärkta hotell och inte mindre än fem Svanenmärkta restauranger.

– Vi vill ta detta tillfälle i akt att synliggöra vårt miljöarbete och att vi erbjuder Svanenmärkta tjänster. Våra besökare som kommer hit för att tävla, kommer att se Svanenmärket på flera olika ställen: på hotellrummen, på flaggor och på personalen. Vi vill att våra gäster ska få med sig kunskap om vad ett Svanenmärkt hotell innebär, säger Leila Burma, inköpschef Vierumäki Country Club och Tuuli Tukiainen, miljö- och säkerhetchef.

Att vara ett Svanenmärkt hotell innebär att verksamheten lever upp till tuffa krav för energianvändning, vattenförbrukning, städ- och diskkemikalier, källsortering av avfall, inköp av miljömärkta varor och tjänster, utbud av ekologiskt och hållbarhetsmärkt på menyn, för att nämna några av Svanens kravområden. En Svanenmärkt restaurang måste uppfylla motsvarande krav: inköp av ekologisk mat, vegetariskt på menyn, inköp och användning av kemikalier, kontroll över matens ursprung.

De anläggningar i Vierumärki som är Svanenmärkta är: Vierumäki Country Club’s accommodation and conferences, Hotel Scandic Vierumäki samt restaurangerna Country Club, Golf Pavilion, Rampsi à la carte, Karhunpesä och Kalliokammi.