Svanenmärkt penna – ytterligare möjlighet till miljömärkta inköp

2017-12-13

Äntligen finns det Svanenmärkta bläckpennor på marknaden. Svedala Block & Pennor har tagit fram en penna i 100 % returplast som nu kan läggas till på inköpslistorna hos hållbara företag.

– Vi får ofta frågan om det inte finns Svanenmärkta pennor att köpa. Nu kan vi äntligen svara ja på den frågan. Svedala Block & Pennor har sedan en tid arbetat hårt för att ta fram en penna som uppfyller våra krav och resultatet är två modeller som vi hoppas att många miljömedvetna företag kommer använda sig av, säger Ulf Eriksson, ansvarig för kontors- och hobbyartiklar på Miljömärkning Sverige.

De Svanenmärkta pennorna uppfyller en mängd krav gällande allt från innehåll i bläck till emballage och funktion:

  • Hög andel återvunnen plast.
  • Låg andel av komponenter i metall.
  • Bläcket uppfyller hårda krav på hälso- och miljöskadliga ämnen.
  • Bläckpatron med utprovad lång skrivlängd.
  • Uppbyggt system för utbyte av förbrukade bläckpatroner.
  • Tuffa krav på innehåll av ftalater, tungmetaller och lösningsmedel.
  • Förbud mot misstänkta hormonstörande ämnen, doftämnen och nanopartiklar.

– Sedan tidigare har vi licens att Svanenmärka de konferensblock, anteckningsblock och kollegieblock som vi trycker. Eftersom många av våra kunder också efterfrågar miljövänliga pennor var det ett naturligt steg för oss att ta fram kulpennor som är Svanenmärkta, säger Stellan Nilsson, vd på Svedala Block & Pennor.

De två modellerna Extra Recycle och Ultra Recycle är de enda kulpennorna på marknaden som är Svanenmärkta. De kan köpas anpassade för just ditt företag då de kan tryckas med kundspecifikt tryck på pennkroppen. Ett bra val för företag som vill agera miljövänligt och samtidigt stärka sin miljöprofil.

Pennorna finns tillgängliga hos Svedala Block & Pennor och hos deras återförsäljare. Läs mer här.

Läs mer om Svanens krav på kontors- och hobbyartiklar