Svanenmärkta ullplagg från Pierre Robert

2017-10-23

Lagom till den ruggiga hösten slår klorna i oss lanserar Pierre Robert Svanenmärkta ullplagg för barn. De välbekanta underställen lever upp till tuffa krav på både tillverkning och kvalitet.

Svanen ställer krav på hela tillverkningsprocessen – från råvara och tillverkning till färdig produkt. Ett Svanenmärkt ullplagg är bättre för miljön, säkrar trygga arbetsförhållanden för de som tillverkar plaggen, uppfyller krav på djurhållning och ger produkter av god kvalitet som är trygga att ha närmast huden.  

– Vi vill vara en ansvarsfull leverantör och har sedan länge ställt tuffa krav på mänskliga rättigheter, djurhållning och miljö. Vi är därför väldigt stolta över att kunna klara Svanens höga krav. Svanenmärket är nordens officiella, och mest kända, miljömärke och skickar en tydlig signal om att våra plagg är tillverkade på ett bra sätt. Svanen gör det enkelt för barnfamiljer att göra ett hållbart val, säger Hege Holter Brekke, vd på Pierre Robert Group.

Pierre Roberts Svanenmärkta ullunderställ säljs i dagligvaruhandeln och gör därmed att miljömärkt ull blir mer lättillgängligt och kan bli en del av svenska höst- och vintergarderob.

– Det ska vara lätt att välja rätt! Därför är det extra kul att Pierre Roberts Svanenmärkta ullplagg kommer att finnas tillgängliga i dagligvarubutiker. Det gör det enkelt för stressade föräldrar att göra ett bra val samtidigt som de shoppar middagsmaten, säger Ulf Eriksson, ansvarig för textilier på Miljömärkning Sverige.

Svanen på textilier innebär bland annat:

  • Att kläderna klarat tuffa krav på de kemikalier som används i djurhållning, fiberproduktion, färgning, tvätt och efterbehandling. Det betyder till exempel att de inte innehåller antibakteriella ämnen eller andra kemikalier som finns med på EU:s lista över särskilt problematiska ämnen. Vilket är bra både för naturen, för de som tillverkar plaggen och i slutändan för de som ska bära kläderna.
  • Att kläderna tillverkats i fabriker som uppfyller ILO:s krav på arbetsförhållanden – organisationsfrihet, förbud mot barnarbete, diskriminering och tvångsarbete. Och avsett var i världen som tillverkningen sker så har fabriken fått besök, och kontroll av att alla våra krav är uppfyllda har utförts.

De Svanenmärkta ullunderställen finns i storlek 86-164 och  finns tillgänglig för alla i dagligvaru-/sporthandeln och online. Ullkollektionen kan du spana in här.

Läs mer om Svanenmärkta textilier