Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen inspirerar japansk kollega

Den japanska miljömärkningen Eco Mark har nyligen fått ett rejält lyft i märkningen av hotell. Kedjan Imperial Hotel group har klarat märkingens krav för sina fyra hotell.

Eco Mark är liksom Svanen och EU-Blomman en typ 1-märkning med tuffa krav, framtagna ur ett livscykelperspektiv. Organisationen har sett den stora framgång som Svanen haft med att märka hotell och tog därför kontakt med Miljömärkning Sverige för att få tips på hur de skulle kunna få fler licensinnehavara på området.

Ove Jansson, som under många år samarbetat med Eco Mark gällande miljömärkning av kontorsmaskiner, hänvisade organisationen till Jan Peter Bergkvist – hållbarhetsguru inom hotellnäringen och styrelseledamot i Miljömärkning Sverige.

– Jag gav dem tips och idéer på hur de skulle kunna arbeta mer proaktivt såsom vi gör här i Sverige, samt uppmanade dem att kontakta Jan-Peter Bergqvist för mer input från just hotellbranschen, säger Ove Jansson, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige.

Tipsen var givande och nu har alltså de fyra hotellen i kedjan Imperial Hotel group blivit miljömärkta. Hotellen är strategiskt viktiga, särskilt Hotellet som ligger i Tokyo och kallas för Teikoku Hotel och anses vara trendsättande inom branschen.

–  Vi har under många år samarbetar med Eco Mark gällande märkning av kontorsmaskiner så det är väldigt roligt att vi nu utökar samarbetet. Det finns mycket att vinna på genom samarbeten och erfarenhetsutbyten med andra miljömärkningar, säger Ove Jansson.

Här kan du läsa mer om GEN – Global Ecolabelling Network, som Svanen är en del av: 

Länk till det japanska pressmeddelandet.