Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta bebiskläder på Cubus

Nu kan du klä din bebis Svanenmärkta kläder, tillverkade av ekologisk bomull och fria från bekämpningsmedel och andra oönskade kemikalier som kan skada känslig bebishud. Kläder tillverkade med omtanke om både bebis, miljön, och de som tillverkar kläderna.

– Bebisar är utelämnade till de val vi vuxna gör för dem. Med Svanenmärkta bebiskläder på en så stor och landstäckande kedja som Cubus blir det nu enkelt för alla föräldrar att göra ett smart klädval för sina bebisar. Ett val som visar omtanke om både bebis och vår miljö, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU-Blomman.

– Vi på Cubus är stolta över vår nya Newborn-kollektion. Det är en kollektion som vi vet kommer att nå många med vackra milda färger och mjuka material. Och viktigast av allt, den är speciellt framtagen med hänsyn till de allra minsta. Vi är de enda på marknaden med en Svanenmärkt kollektion för nyfödda säger Jannicke Johansen, utvecklingsansvarig på Cubus Norge

Bebisar har mycket hud per kilo kroppsvikt. De är inte heller färdigutvecklade och därför är det extra viktigt att tänka på vad vi klär våra bebisar i. Cubus Svanenmärkta kollektion har visat att den inte innehåller miljögifter eller andra oönskade kemikalier som kan tränga in genom den tunna bebishuden. Kläderna är tillverkade av ekologisk bomull på en indisk fabrik med goda arbetsförhållanden för de anställda. Det har vi på Svanen kontrollerat på plats i fabriken.

För mer information, kontakta:

Cecilia Wilhelmsson, presskontakt, Miljömärkning Sverige,
cecilia.wilhelmsson@svanen.se, 08-55 55 24 22

För kommentarer, kontakta:

Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Miljömärkning Sverige 08-55 55 24 14