Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Swedavia köper Svanenmärkta Malmstolen

Att flygplatspersonalen hos Swedavia sitter hållbart, det känns tryggt. Swedavia är exempel på en av de arbetsplatser som har köpt in Svanenmärkta Malmstolen.

Varför köper ni Svanenmärkt?
Swedavia har ställt miljökrav i upphandling av kontorsmöbler. För oss är det naturligt att välja det alternativ med bevisligen minsta möjliga miljöbelastning, under hela sin livscykel. Vår ägare staten kräver att Swedavia ska agera föredömligt inom hållbart företagande, säger Suvi Häkkinen, bitr. miljöchef Swedavia.

Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs även tuffa krav på kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet. De tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

– Vi brinner för miljö och hållbarhet och vi märker att många av våra kunder gör det också. Vi vill bidra till att människor är produktiva på ett hälsosamt och hållbart sätt och det gör vi genom att arbeta med ergonomi och Svanenmärkning, säger Erik Malm, produkt- och utvecklingsansvarig för Malmstolen. Hela sortimentet är Svanenmärkt. Malmstolen finns att besöka på Stockholm Furniture and Light Fair som just nu pågår i Älvsjö.

Läs mer om Malmstolen

För kommentarer:

Erik Malm, Erik Malm, produkt- och utvecklingsansvarig för Malmstolen, 0708-77 58 92.
Presskontakt: Anna Norberg, Miljömärkning Sverige, 08- 55 55 24 13.