Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta fonder i samarbete med världsledande certifiering

DNV GL har fått uppdraget att hjälpa Svanen att utarbeta kriterier för miljömärkning av aktiefonder.

– Vi känner oss mycket förväntansfulla när vi anlitar en så välrenommerad, erfaren och global aktör inom ansvarsfulla och hållbara investeringar. Då finansiella tjänster är ett helt nytt område för Nordisk Miljömärkning behöver vi hjälp från expertis för att ta fram kriterier, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige.

Kriterierna ska vara klara i augusti 2016 för remissutskick. Bakom Svanen står ett stort antal miljö- och konsumentorganisationer, samt myndigheter, handel och näringsliv. Inte minst är aktörer från finansbranschen med i arbetet med att ta fram kriterier.  Målet är att Nordiska miljömärkningsnämnden ska godkänna kriterierna för den nya produktgruppen i februari 2017. Därefter kan företag ansöka om att miljömärka sina fonder. Uppdraget att miljömärka fonder kommer från Nordiska ministerrådet, som också är delfinansiär.  

– Vi är stolta över detta förtroende från Nordens så välkända miljömärkning. Arbetet med Svanenmärkta fonder passar bra ihop med vårt mål att göra världen säkrare, smartare och grönare, säger Anne Kvam, projektledare,  DNV GL.

DNV GL levererar certifieringstjänster för kunder inom ett stort antal branscher. Företaget är verksamt i mer än 100 länder, har 16 000 anställda och är ett världsledande certifieringsorgan.  

DNV GL är en sammanslagning av två företag: Det Norske Veritas och Germanischer Lloyd.

 

För kommentarer:

Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige, 070- 832 32 25