Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Luleås första Svanenmärkta hus

Nu har Galären klarat Svanens tuffa krav på sina stadsradhus på Mjölkudden i Luleå. Därmed är de först i hela norra Sverige att bygga Svanenmärkt. Första etappen är färdigbyggd och Svanen har varit på plats och kontrollerat så att husen är klimatsmarta och byggda med sunda material.

– Det är glädjande att Galären tagit ett helhetsgrepp på projektet. De har inte bara kämpat hårt för att klara våra krav, De har även valt att bygga på en plats där det blir enkelt att välja en hållbar livsstil, då det är nära till affär, buss, skola och cykelväg, säger Beriar Maroof, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige.

Sammanlagt bygger Galären 45 stadsradhus i brf Radiomasten på Mjölkudden i Luleå. De 22 första stadsradhusen blev inflyttningsklara i december. Resterande 23 färdigställs i höst.

Svanen ställer bland ammat krav på att trä inte kommer från skyddsvärda skogar, färger får inte innehålla farliga lösningsmedel och golv får inte innehålla farliga kemikalier.

– Svanen är ett respekterat varumärke som konsumenten litar på. Eftersom Galärens inriktning är att bygga gröna bostadshus och fastigheter känns det viktigt att följa Svanens höga krav inom miljö, hälsa, klimat och energi, säger Veronika Johansson, marknadschef på Galären.

– Vi är oerhört stolta över Svanencertifieringen och att kunna erbjuda marknaden ett genomtänkt klimatsmart boende som ännu inte finns någon annanstans i norra Sverige. 

 

För kommentarer

Beriar Maroof, Miljömärkning Sverige, 076-941 46 88, beriar.maroof@svanen.se

Veronika Johansson,Galären, 070-648 12 43, veronika.johansson@galaren.se

Presskontakt: Anna Norberg, Miljömärkning Sverige 0762-62 54 90.