Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. ICA Maxi Flemingsberg – miljöhjältar redan på öppningsdagen

Nu har ICA MAXI Flemingsberg slagit upp portarna för första gången. Och redan vid invigningen vajar Svanen-flaggan utanför på parkeringen. Det innebär att butiken klarar Svanens tuffa miljökrav och att personalen har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete.

I Flemingsberg, söder om Stockholm, ligger ICA MAXIS senaste butik. Den helt nyöppnade butiken är också först ut bland ICA:s butiker att klara Svanens nya och tuffare miljökrav. Det innebär bland annat att den:

  • Har fokus på avfallssortering och att minska sitt matsvinn för att spara på jordens resurser.
  • Erbjuder ett bra sortiment av ekologisk mat, produkter från hållbart fiske och miljömärkta förbrukningsvaror som diskmedel, tvättmedel och toalettpapper.
  • Drivs energieffektivt för att minska klimatpåverkan.

Butiken är lite extra inriktad på hälsa och miljö, vilket kommer märkas i det ekologiska- och miljömärkta sortimentet – inte minst för att Huddinge kommun har byggt en idrottshall i samma hus som den nyöppnade butiken.

Jimmy Dahlström, ICA Maxi Flemingsberg
Jimmy Dahlström, butikschef, ICA Maxi Flemingsberg.
– Eftersom butiken kommer har en hälso- och miljöprofil var det naturligt för oss att ansöka om att Svanenmärka butiken inför öppning. Jag är både glad och stolt att vi hann klart i tid, säger Jimmy Dahlström, butikschef för ICA MAXI Flemingsberg.

Elsa Levinson, handläggare på Svanen var dagen innan öppning på plats för att kontrollera de sista kraven:

– Att ansöka om och klara Svanens krav är ingen lätt process. Det innebär en genomlysning av hela butikens verksamhet och att ICA Maxi Flemingsberg väljer att arbeta för att få butiken Svanenmärkt redan till öppningsdagen, trots att de har så mycket annat att göra för att hinna klart i tid, är väldigt imponerande, säger Elsa Levinson.

Se vårt nyhetsinslag från kontrollbesöket på vår Youtube-kanal

Läs mer om Svanens krav för butiker

 

För mer information, kontakta:

Elsa Levinson, miljöhandläggare, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 54
E-post: elsa.levinson@svanen.se

Martin le Grand, presskontakt, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se