Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Fräsch på riktigt

Nu pågår Naturskyddsföreningens kampanj "Fräsch på riktigt". Tanken är att peka ut vilka produkter i badrumsskåpet som faktiskt håller dig och naturen fräsch. Och vilka som innehåller mindre fräscha saker.

Men hur ska du kunna veta vad som är fräscht eller inte? Innehållsförteckningen på ett schampo eller en hudkräm kan i princip vara hur lång som helst. Fylld med krångliga ord och ämnen som vanliga konsumenter inte har koll på. Det är då du får sätta din tillit till en opartisk miljömärkning – Svanen, EU-Blomman och Bra Miljöval . Vi läser innehållsförteckningen åt dig. Och talar om vilka produkter som är ok att använda genom att de får bära våra märkningar.

Ett företag som låtit Miljömärkning Sverige kontrollera deras produkter är Apoteksgruppen. I början av sommaren gjorde Naturskyddsföreningen en stickprovsundersökning med syfte att se om det är lätt eller svårt att hitta miljömärkt hud- och kroppsvård i mataffärer och apotek. Apoteksgruppen toppade undersökning med 12 % miljömärkta produkter. Närmaste konkurrent hade 0,2 %. Vi är stolta över det och tar åt oss lite av äran då majoriteten av produkterna i Elw-serien är Svanenmärkta.

Här kan du läsa mer omvilka krav Svanen ställer.

Och här kan du läsa mer om Naturskyddsföreningens kampanj.