Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Yasuragi stärker sin Svanenprofil

Yasuragi spa, hotell och konferens har varit Svanenmärkt sedan 2010. Nu stärks den gröna profilen ytterligare genom märkning av Yasuragis hudvårdsserie. Schampo, balsam, tvål och hudlotion är nu Svanenmärkta.

– Det är oerhört glädjande att vi äntligen är i mål med processen att miljömärka dessa kroppsvårdsprodukter. Det är inte många produkter som klarar Svanens hårda krav och därför är vi extra stolta att vi som en relativt liten aktör på marknaden med vår egen produkt har klarat detta. För oss är det viktigt att vara så hållbara vi kan i alla led och vi arbetar oss systematiskt fram för att hela tiden minska vår påverkan på miljö och människa, säger Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig, Yasuragi.

Här följer 3 bra anledningar att välja Svanenmärkt hud- och kroppsvård:

  1. Kroppsvårdsprodukter leds indirekt ut till avloppet när du tvättar dig. Därför uppfyller Svanenmärkt hudvård tuffa krav på biologisk nedbrytbarhet, bioackumulerbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Det betyder att vi kollar hur de lagras i naturen, att de bryts ner och att de är skonsamma mot djur och växter som finns i våra vatten.
  2. Eftersom produkterna kommer i kontakt med huden fokuserar Svanens krav extra mycket på hälsa. Det innebär bland annat att vi ställer tuffa krav på ämnen som kan ge allergier eller vara hormonstörande.
  3. Vi är rädda om Östersjön och de djur som lever däri. Därför tillåter vi inte mikroplaster i Svanenmärkta produkter. Mikroplaster är pyttesmå plastpartiklar som kan finnas i tvålar, scrubbar, tandkrämer, maskara och annan hudvård. De bryts inte ner i reningsverken utan hamnar i vattnet där fiskar och andra vattendjur kan ta skada.

– Vi vet att många av våra gäster gör medvetna val ur miljö- och hälsosynpunkt, därför känns det nu riktigt bra att nu kunna erbjuda Svanenmärkta produkter säger Florence Cardell Marknads- och försäljningschef, Yasuragi.

Produkterna finns att tillgå för alla som besöker det japanska badet eller bor på hotellet. De går även att köpa på plats i butiken på Yasuragi eller via www.yasuragishop.se.