Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Yves Rochers Svanenmärkta schampo i topp

2009 fick Yves Rochers Radiance Schampoo Svanenlicens. Sex år efter lanseringen är det tydligt att kunderna bryr sig om miljön och miljömärkningen. Schampot är Yves Rochers näst mest säljande produkt och har nu sålt i drygt 800 000 exemplar i Norden.

Med rötter i växtriket satsar Yves Rocher på att ge tillbaka till naturen. Sedan många år arbetar företaget med olika miljömärkningar – Svanen är en av dem.

– Det stärker oss att se hur många människor som bryr sig om miljön och faktiskt gör aktiva val när de köper skönhetsprodukter. Vi arbetar hela tiden för att minska negativ påverkan på våra ekosystem, begränsar mängden förpackningsmaterial och är omsorgsfulla i valet av transporter. Att se hur viktigt detta är för våra kunder ger oss styrka att ta nya steg mot uthållig hållbarhet, säger Annelie Johansson, vd Yves Rocher.

Att kunderna bryr sig om det Svanenmärkta schampot är tydligt. Produkten ligger stadigt på topp tre i försäljning med stigande volymer varje år. Under 2015 förväntas över 150 000 flaskor säljas i Norden

– Med Svanenmärkt kosmetika minskar man användning av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen, får utprovade produkter och lättsorterade förpackningar. Men sparsam användning är alltid viktigt och särskilt utomhus i sjökanten, säger Ulf Eriksson, Svanens expert på Kosmetika.

Här följer 3 bra anledningar att välja Svanenmärkt schampo och kroppsvård

  1. Kroppsvårdsprodukter som till exempel schampo leds ut till avloppet när du tvättar dig. Därför uppfyller Svanenmärkta produkter tuffa krav på biologisk nedbrytbarhet, bioackumulerbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Det betyder att vi kollar hur de lagras i naturen, att de bryts ner och att de är skonsamma mot djur och växter som finns i våra vatten.
  2. Eftersom produkterna kommer i kontakt med huden fokuserar Svanens krav extra mycket på hälsa. Det innebär bland annat att vi ställer tuffa krav på ämnen som kan ge allergier eller vara hormonstörande.
  3. Vi är rädda om Östersjön och de djur som lever däri. Därför tillåter vi inte mikroplaster i Svanenmärkta produkter. Mikroplaster är pyttesmå plastpartiklar som kan finnas i tvålar, scrubbar, tandkrämer, maskara och annan hudvård. De bryts inte ner i reningsverken utan hamnar i vattnet där fiskar och andra vattendjur kan ta skada.

Yves Rochers Svanenmärkta schampo är ett milt schampo som passar alla hårtyper.

För varje köpt schampo planterar Yves Rocher ett träd inom sin kampanj Plant for the Planet.

För mer information kontakta:
Sara Bertram, presskontakt Yves Rocher. 042 – 17 96 46. Sara.bertram@yves-rocher.se

Läs mer om Svanenmärkt kosmetika