Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Bamse räddar världen lite grann varje dag

När Bamse äter Farmors märkliga dunder-honung blir han världens starkaste björn. Världens snällaste björn är han alltid.

I tidningarna om Bamse  kan du läsa många spännande äventyr där Bamse och hans vänner möter trollkarlar, sjörövare och banditer. Här kan du läsa om hur Bamse är med och räddar världen lite grann varje dag.

Vad gör du för att rädda världen lite grann varje dag?

– Jag lämnar mina honungsburkar till återvinning eller så diskar jag ur dem så att Farmor kan fylla dem med ny dunder-honung. Jag har också tidningar som lär ut hur man återvinner.

Vilka är dina utmaningar; vilka svåra val har du?

– Jag tycker ju väldigt mycket om Farmors köttbullar och att äta för mycket kött är inte bra för miljön. Så det gäller att även variera med vegetarisk mat. Farmors pannkakor är ju också toppen!

Har du några bra tips på saker som är enkla att göra för att rädda världen lite grann varje dag?

– Jag tycker om att hjälpa andra, så det är klart att jag har tips! Återvinn i stället för att kasta förpackningar. Lämna använda batterier i en batteriholk. De kan innehålla giftiga ämnen som skadar djur och växter om de släpps ut i naturen. En del saker innehåller inbyggda batterier och de ska lämnas till kommunens insamling av elavfall.

Jag har ju ingen egen bil, men åker en del med Skalmans. Som tur är går den på hallonsaft. Men om du har en vanlig bil är det bra att välja bort onödiga bilresor – sträckor där det funkar fint att cykla eller åka buss eller tåg.

Läs mer om Bamse på bamse.se