Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Lindex Svanenmärker egna kroppsvårdssortimentet

Lindex lanserar sitt eget kosmetikmärke – Lindex Beauty – med produkter inom både kosmetik och kroppsvård. De sex kroppsvårdsprodukterna lever alla upp till Svanens tuffa miljökrav.

När en av Europas ledande modekedjor – Lindex – lanserar ett eget sortiment av skönhetsprodukter ökar utbudet av miljömärkta markant. De sex kroppsvårdsprodukterna i serien Lindex Beauty lever alla upp till Svanens krav.

– Sustainability är mycket viktigt för Lindex så det var en självklarhet för oss att Lindex Beauty skulle vara en så ansvarsfull produkt som möjligt. Vi tittade på olika märkningar men bestämde oss för Svanen-märkningen då den tittar på helheten, säger Linda Skogsberg, Sustainability Communications Coordinator, Lindex.

Den Svanenmärkta kroppsvårdskollektionen innehåller body wash, body lotion, sugar scrub, body butter, hand wash och hand cream. Produkterna finns redan nu till försäljning i de butiker som säljer kosmetik. Sortimentet finns också att köpa på lindex.com.

– Det är väldigt glädjande att utbudet av miljömärkt kroppsvård nu ökar rejält i och med att en så stor aktör som Lindex har valt att Svanenmärka sina produkter, säger Ulf Eriksson, produktansvarig för kosmetiska produkter på Svanen.

Kroppsvårdsprodukter leds indirekt ut till avloppet. Egenskaper som biologisk nedbrytbarhet, bioackumulerbarhet och giftighet för vattenlevande organismer är därför väsentliga för alla ingredienser.

Eftersom produkterna kommer i kontakt med huden fokuserar Svanens krav extra på hälsa och bland annat på ämnen som kan ge allergi, avger formaldehyd och kan vara hormonstörande.

Läs mer på Lindex.com

Läs mer om Svanens krav för kroppsvårdsprodukter


För mer information, kontakta:

Linda Skogsberg, Sustainability Communications Coordinator, Lindex:
Tel: 031 – 739 51 58
E-post: linda.skogsberg@lindex.com

Martin le Grand, presskontakt, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se