Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Bergendahls – Nordens enda Svanenmärkta grossist

2004 kom den första Svanenmärkta butiken. Nu, 11 år senare kan Bergendahls stoltsera med att vara den enda Svanenmärkta grossisten i Norden med sin butik i Hässleholm.

– Vi är väldigt stolta över att bli första grossist att klara Svanens krav. De flesta av våra City Gross-butiker är redan Svanenmärkta så att nå målet från lager till butikshylla, är stort. Alla känner till Svanen och vad den står för, därför bidrar märkningen även till trygghet för våra kunder, säger Maria Karlsson, miljökoordinator Bergendahls.

Att vara Svanenmärkt grossist innebär att precis samma krav måste uppfyllas som för en Svanenmärkt matbutik. Det vill säga, krav på sortiment, energiförbrukning, sopsortering, städning och inköp. För Bergendahls har processen att bli Svanenmärkta varit krävande och lärorik.

– Den stora utmaningen var att få in alla intyg och dokumentation, samt att ta fram mätbara mål för energi och avfall, säger Magnus Hansson, servicechef Bergendahls.

En viktig del med att bli Svanenmärkt grossist innebär att hela tiden sträva efter att bli ännu lite bättre i sitt miljöarbete. Svanen skärper dessutom kraven med jämna mellanrum och då gäller det att ligga steget före för att hänga med och klara de nya kraven

– Genom att sätta tydliga och mätbara mål med handlingsplaner för energi, avfall och förbrukningsvaror kommer vi att fokusera på att följa upp och vidta de åtgärder som krävs för att klara miljömålen. Vi kommer att arbeta aktivt med att informera alla anställda på kontor och lager om hur alla kan bidra till att göra världen lite bättre, ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”, säger Maria Karlsson.

Läs mer om Bergendahls miljöarbete 

Läs mer om Svanens krav på grossister och matbutiker

 

För mer information, kontakta:

Maria Karlsson, miljökoordinator, Bergendahls, maria.karlsson@bergendahls.se

Ingela Hellström, ansvarig för butiker, Svanen, ingela.hellstrom@svanen.se