Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. AJ Interiör på möbelmässan

AJ Offentlig Interiör, är först ut att klara Svanens nya tuffa krav i segmentet möbler till förskola och skola.  Nu presenterar möbelproducenten från Halmstad en serie produkter på Möbelmässan i Älvsjö. Barn är extra känsliga för kemikalier då deras hud är tunnare. Svanen ställer tuffa krav på vilka ämnen som får ingå i möbler och inredning.

– De möbler som klarat våra krav tål närkontakt med barn. Barn vill känna, hänga och slicka. Därför är det extra viktigt att göra ansvarsfulla val för våra yngsta användare, säger Leif Lång, produktansvarig för möbler på Miljömärkning Sverige.

Svanen skärper kraven regelbundet för att de produkter som är märkta ska vara ett av de bästa valen för miljö och hälsa. Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på trä, metall, stoppning och plast liksom kvalitets- och funktionskrav. Det ställs tuffa krav på de kemikalier som används i tillverkningen av möbeln.   

– Vi ser en ökad efterfrågan på miljömärkta möbler och vi vill att AJ Offentlig Interiör ska vara det självklara valet för miljömedvetna kunder, säger Peter Göransson, inköpschef, AJ Offentlig Interiör.

Svanen tagit fram en portal för att inköpare lättare ska hitta Svanenmärkta produkter för förskola och skola. Även hela förskolebyggnaden och snart även skolbyggnader kan miljömärkas med Svanen.

Arbetet med att minska barns exponering för onödiga, farliga kemikalier är prioriterat av regeringen. Regeringen har gett myndigheter i uppdrag att förenkla för offentlig sektor att ställa krav vid upphandling.

För kommentarer:

Leif Lång, produktansvarig för möbler på Miljömärkning Sverige, tel: 08-55 55 24 26

Peter Göransson, inköpschef, AJ Offentlig Interiör, tel: 035-180 597  

Presskontakt: Anna Norberg, Miljömärkning Sverige, tel: 0762-62 54 90.

AJ Offentlig Interiör, tidigare Frimeko, finns i monter A29:40, Stockholm Furniture Fair i Älvsjö. Foto: AJ Offentlig Interiör. På bilden: Tobbe.