Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Rena mattor hos Berendsen i Fristad

Berendsens tvätteri i Fristad kan nu ståta med en Svanenmärkning. Det är det första av Berendsens tvätterier med mattservice som klarat Svanens tuffa krav.

– Det är roligt att Berendsens utökar sin Svanenfamilj med ännu ett tvätteri – det första med mattservice. Det finns stora miljö-, klimat- och hälsovinster att göra i tvätteribranschen och det här är ännu ett steg på vägen, säger Caroline Karlsson, handläggare för textilservice på Miljömärkning Sverige.

Tvätteriet valde Svanen för att de vill möta kundernas ökade krav på gröna och hållbara leverantörer. De ser Svanen som en motivation för att kontinuerligt jobba med miljö- och kvalitetsförbättringar och som ett sätt att ligga i framkant gällande miljö- och hållbarhetsarbete inom branschen.

– Vi är mycket glada och framförallt stolta då Svanencertifieringen är ett bevis på att vårt gedigna miljö- och kvalitetsarbete har visat sig vara en bra grund för att kunna certifiera oss och klara Svanens krav. Vi är också stolta för att kunna exponeras tillsammans med Svanen och dess varumärke, säger Glenn Svensson, Produktionschef på Berendsen Fristad.

Tvätteriet i Fristad har kunder från hela regionen och ambitionen är att Berendsens övriga anläggningar med mattservice ska följa efter med Svanenmärkning.

En Svanenmärkt textilservice har klarat tuffa krav på energianvändning, vattenförbrukning och kemikalier. Svanen ställer även krav på de textilier som köps in. På frågan om vad som var svårast i processen med Svanenmärkning svarar Glenn Svensson:

– Att möta energikraven var svårast, då dessa är en utmaning för textilservicebolag. Vi arbetar kontinuerligt med minskad energianvändning men gränsvärdena är tuffa och vi måste fortsätta detta arbete för att även framöver kunna leva upp till ännu tuffare krav från Svanen.

Läs mer om Berendsen

Läs mer om Svanenmärkt textilservice