Andra advent och julafton kryper allt närmre

2015-12-04

Att ösa julklappar över nära och kära är inget som vi på Svanen uppmuntrar. Att däremot konsumera hållbart står överst på vår önskelista. Fundera på vad som är viktigast för er – att det ligger många julklappar under granen eller att varje julklapp är vald med omtanke om både människa och miljö?

I dagens adventtips ger vi förslag på presenter till familjens yngre medlemmar.

Färgglada mönster och vackra motiv hittar du hos Hoppelina. Målarböcker, skrivböcker, tavlor och kort –Svanenmärkta så klart. Det betyder att de har tillverkats med miljön i fokus. I allt från val av skogsråvara, genom tillverkningsprocessen till tryckeri och avfall. Och resultatet blir en färgsprakande produkt till glädje för både stora och små.

Hoppe Kids är ett annat företag som säljer Svanenmärkta produkter till barn. Nämligen barnmöbler. Företaget håller hus i Danmark men möblerna finns att köpa i Sverige, i både fysiska butiker och på nätet.

Vårt sista tips på paket att lägga under granen är en Svanenmärkt leksak. För er som har snö utanför dörren kanske en pulka eller ett tefat är det rätta valet. För oss som ännu inte fått någon snö kanske hink och spade, en gungfigur eller ett köks-set kan fungera bättre. Den danska tillverkaren Dantoy har Svanenmärkt i princip alla sina leksaker. De säljer allt ifrån strandleksaker till åkfordon, gungfigurer, köksredskap och pulkor. Du hittar deras leksaker hos de stora leksaksbutikerna och i välsorterade dagligvarubutiker.

Nästa vecka återkommer vi med nya tips inför tredje advent. Till dess, ha det gott och tänd det andra Svanenmärkta ljuset.