Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Rädda världen när du har mens

Svanenmärkta mensskydd är ett effektivt sätt att bidra till en bättre miljö. Att välja miljömärkta bindor och tamponger är ett val som gör skillnad. Varje kvinna gör av med 11 900 bindor under sin menstruerande tid i livet (mellan 15-49 år: källa SCA). 

Svanenmärkta mensskydd, säkrare för både dig och miljön

– Liksom mens tidigare har varit ett tabubelagt ämne har miljöaspekten kommit i skymundan. Det vill vi ändra på. Miljömärkningen gör rejäl skillnad då Svanen tar ett helhetsperspektiv och styr mot en hållbar produktion. Producenterna är redo, det finns idag Svanenmärkta mensskydd på de flesta apotek och mataffärer, säger Cecilia Ehrenborg Williams, produktutveckling/vice vd Miljömärkning Sverige.

Fakta om Svanenmärkta mensskydd:

  • Svanenmärkta mensskydd är klimatsmart tillverkade i fabriker där Svanen har tuffa krav på utsläpp av växthusgaser och på energianvändning. Gäller även produktionen av de råvaror de tillverkas av.   
  • De är hållbart producerade, delvis av förnybara råvaror från certifierade skogar eller ekologiska bomullsodlingar.
  • Svanen har också stränga regler för att de ämnen som släpps ut från fabriken inte ska vara farliga för miljö och hälsa. De ämnen vår kropps mest intima delar har närkontakt med är noggrant kontrollerade.   Mensskydden innehåller ej cancerogena, mutagena och reproduktionsstörande kemikalier eller parfymer och färgämnen.

Hitta Svanenmärkta mensskydd här

Läs gärna mer i vår FAQ