Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. NCC:s Folkboende får Svanenmärkning

NCC Folkboende, NCC:s satsning på kostnadseffektiva och ytsmarta hyreshus, klarar nu Svanens krav. Det innebär lägenheter med god inomhusmiljö och med låg påverkan på miljön och klimatet.
– Vi jobbar långsiktigt och med hållbarhet i fokus. Med Svanenmärkningen har vi kvalitetssäkrat vårt koncept ett steg ytterligare, säger Josef Ulander, produktutvecklare, NCC.

I dag råder stor brist på framför allt små hyresrätter, men att bygga små lägenheter har traditionellt inte ansetts lönsamt. NCC:s egenutvecklade koncept Folkboende bevisar motsatsen.

Genom att Folkboende-hus redan har byggts flera gånger runt om i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder, kan kostnaden för projektering och planering hållas nere. Hjulet behöver inte uppfinnas på nytt varje gång, utan erfarenheten från tidigare projekt tas med till nya. Det leder till såväl lägre kostnader som kortare byggtid. På tolv månader är hyreshuset färdigt för inflyttning.

Hyrorna i ett Folkboende-hus hålls nere då ytan i varje lägenhet tas tillvara på ett så effektivt sätt som möjligt.

– Lägenheterna i ett Folkboende-hus är ytsmarta, vilket innebär att vi har samlat alla viktiga lägenhetsfunktioner på en så liten yta som möjligt utan att göra avkall på trivsel, boendekvalitet eller tillgänglighet. Alla ska ha råd att bo i ett folkboende, säger Josef Ulander.

NCC:s Folkboende är nu också Svanenmärkt. Det innebär att konceptet uppfyller hårt ställda krav med avseende på:

  • Ingående material
  • God ventilation
  • Byggprocess
  • Låg energianvändning
  • God inomhusmiljö

– Det råder stor brist på bostäder i Sverige. Att en så stor aktör som NCC valt att Svanenmärka sitt Folkboende kommer leda till att många nu får möjligheten att välja ett miljö- och klimatsmart boende och på så sätt vara med och rädda världen lite grann, säger Ragnar Unge, vd för Miljömärkning Sverige AB.

Se filmen om NCC:s Svanenmärkta Folkboende på Svanens Youtube-kanal

Läs mer om NCC:s Folkboende

Läs mer om Svanens krav för hus

För mer information:

Josef Ulander, produktutvecklare, NCC
Tel: 090 – 168 016
E-post: josef.ulander@ncc.se

Maria Fernsund, marknadskommunikatör, NCC:
Tel: 0700 – 88 79 64
E-post: maria.fernsund@ncc.se

Martin le Grand, presskontakt, Miljömärkning Sverige AB
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se