Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Rädda världen lite grann varje dag

Det börjar bli bråttom att rädda världen. I dag lanserar Svanen sin största utomhusreklamkampanj någonsin. Budskapet är att var och en kan bidra till ett mer hållbart samhälle.  Och konsumenter vill köpa mer miljömärkta produkter men tycker att utbudet är för litet, visar en ny rapport från Svensk Handel.

Larmrapporter om klimat, hav och luft visar tydligt effekterna av vår konsumtion. Syftet med kampanjen, Rädda världen lite grann varje dag, är att visa kopplingen mellan miljöproblem och konsumtion. Kampanjen syns över hela Sverige med fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö och i ytterligare 43 städer, från Kiruna till Ystad.

– Med kampanjen vill vi givetvis få ännu fler att välja Svanenmärkt, då det är ett konkret exempel på hur man kan rädda världen lite grann varje dag. Fler ska dagligen göra medvetna val såväl hemma som på jobbet, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU-Blomman.

Svanen hör till de mest efterfrågade produktmärkningarna, visar en ny rapport från Svensk Handel. Konsumenter anser att produktmärkning är den viktigaste informationskanalen när de ska fatta ett köpbeslut, så de slipper lägga tid på att själva söka efter information. Men utbudet av miljömärkta och etiskt hållbara varor är för litet, tycker konsumenterna.

– Det är dags att fler företag ställer om sin produktion och möter konsumenternas efterfrågan på produkter som är bra val för miljö och hälsa. Det är här framtidens affärsmöjligheter finns, säger Ragnar Unge.


Korta fakta om Nordens officiella miljömärke:

  • Svanen ställer tuffa krav, som ständigt höjs. Kraven fokuserar på miljö, hälsa och funktion och bedöms ur ett livscykelperspektiv.
  • 96 % av invånarna i Sverige känner igen Svanenmärket.
  • 1 000 företag har Svanenlicens i Sverige.
  • Svanen finns på cirka 10 000 produkter i Sverige, allt från tvättmedel till hus.

 

svanen.se/raddavarlden

#räddavärlden