Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. ISS klarar Svanens krav

Nu kan cirka 7000 anställda på ISS i Sverige städa enligt Svanens tuffa krav. Det handlar om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.

 – ISS arbetar målmedvetet med miljöfrågor, att vi nu är Svanenmärkta är jätteroligt och ett resultat av ett hårt arbete. Svanenmärkningen är ett kvitto på hur väl vi lyckas i vårt miljöarbete samtidigt som det skapar en stolthet bland våra medarbetare. Vi ser också att kunder börjar ställa krav på Svanenmärkning i upphandlingar vilket är en positiv utveckling, säger Lars Nygaard, VD ISS Sverige.

ISS har sedan tidigare licens i Norge och Danmark, så nu kan både företag och offentlig sektor i stora delar av Norden erbjudas städning med bra val för hälsa och miljö.

– Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi fått med oss en så stark rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Miljöarbetet i Sverige får helt klart förstärkning, säger Elsa Levinson, ansvarig för  städtjänster på Miljömärkning  Sverige. 

– Vi arbetar redan med hållbarhetsfrågor, men Svanen är för våra kunder ett bevis på att vi faktiskt gör det vi utlovar. Svanenlicensen är ju inte heller något vi får och behåller för all framtid, utan något vi måste arbeta för att leva upp till, samtidigt som kraven höjs succesivt. Svanenmärkningen ger oss driv och motivation i vårt fortsatta miljöarbete, säger Leif Persson, tjänsteansvarig för städ inom ISS Sverige

För kommentarer:

Leif Persson, tjänsteansvarig städ, ISS Sverige, 0734 366 190

Elsa Levinson, ansvarig för städtjänster i Sverige, 08-55 55 24 54.

Licensen delades  ut på Svanens panelsamtal Hur kan vi nå en giftfri förskola i Almedalen den 1 juli. På bilden Lars Nyggaard, VD ISS Sverige. Foto: Fredrik Hjerling.