Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ge dina barn en miljömärkt start på hösten

Nu är höstterminen här och skolor och förskolor är återigen en del av vardagen. Det är slut på barfotaväder och sandaltider och barnen ska stoppa ner fötterna i lite mer ordentliga skor. Det är då det framgår som allra tydligast att sommaren är en tid då barnen passar på att växa. Helt plötsligt är alla skor för små!

Ett enkelt sätt att undvika onödiga kemikalier i dina barns liv är att välja miljömärkt. Det gäller även i valet av skor. I Göteborg har konsument- och medborgarservice nyligen gjort en undersökning som visar att det är svårt för konsumenterna att veta vilka kemikalier som finns i barnskor och om tillverkaren överstigit några gränsvärden. Därför rekommenderar de att fråga efter miljömärkt.

– Det bästa är när konsumenter frågar efter miljömärkta produkter i butiken. Konsumenterna är de som snabbast kan påverka så att utvecklingen går i rätt riktning, säger Annika Källvik, planeringsledare Hållbar konsumtion på konsument- och medborgarservice i Göteborgs Stad.

Idag finns endast en tillverkare med miljömärkta skor – Kavat. Vi önskar så klart att det fanns fler företag med viljan att tillverka skor som värnar om både miljö och hälsa. Med din hjälp kanske vi kan åstadkomma det. Fråga efter miljömärkta skor, både i butik och direkt hos tillverkarna. Ju fler som frågar, desto större sannolikhet att vi får våra önskningar uppfyllda.

Kavat tillverkar EU Blomman-märkta skor för både barn och vuxna. Du hittar dem här

Här kan du läsa hela texten från Vårt Göteborg