Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Första Svanenmärkta biltvätten i Borås

Nu kan Boråsborna välja Svanenmärkt biltvätt. Det är Maxi Biltvätt Borås som är först i Borås med att klara Svanens tuffa krav.

– Boråsborna kan minska utsläppen av farliga ämnen från biltvättandet med 90%, jämfört med tvätt hemma på tomten eller i en anläggning utan reningsverk.  När du tvättar bilen hemma rinner tungmetaller och olja, som sitter i smutsen, ner i marken och via dagvattenbrunnar fortsätter det ut i sjöar och marker, säger Anna Sundbaum, biltvättsansvarig på Svanen.

– Svanen är för oss ett kvitto på att vi har en fantastisk anläggning som tar största möjliga miljöhänsyn. Det känns bra att kunna hjälpa våra kunder att både spara in på miljön och även att spara tid. Det är många som passar på att tvätta bilen i samband med att de handlat på vår Svanenmärkta butik, säger Jesper Hedell, affärscontroller, MAXI ICA Stormarknad Borås. 26 maj-8 juni är det 25 % rabatt på biltvätt.

Anläggningen byggdes 2012 och tekniken bygger på fiberdukar som tvättar bilen när den åker genom tvättunneln. Tvättanläggningen har ett biologiskt reningsverk, som renar utsläppen med 90% jämfört med tvätt utan rening och återvinner 80 % av vattnet. Det är den första ICA Maxibutiken i Sverige som har en egen biltvätt.

Det är viktigt att tvätta bilen ofta. Svanen rekommenderar en gång/månaden om sommaren, två gånger/månaden om vintern. Läs Svanens biltvättsråd här.

För kommentarer:

Jesper Hedell, affärscontroller, MAXI ICA Stormarknad Borås/MAXI Biltvätt, mobil: 0704-23 24 70, 

För mer information: Anna Norberg, presskontakt Miljömärkning Sverige, 0762-62 54 90, 08- 55 55 24 13,  anna.norberg@svanen.se.