Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Kährs ser ökat miljöintresse – Svanenmärker 40 golv

För att kunna tillmötesgå ett ökat miljöintresse från både professionella kunder och konsumenter har Kährs valt att Svanenmärka ett stort antal produkter i sitt trägolvssortiment.
– Det är väldigt inspirerande och är ett kvitto på att det långsiktiga miljöarbetet vi bedriver ger resultat som har en tydlig kundnytta, säger Samuel Dalén, marknadsansvarig på Kährs.

Kährs – en av världens äldsta trägolvstillverkare – har i över 150 år försett både privatpersoner och proffs med trägolv. Även om golv i hem respektive i offentliga miljöer fyller olika behov och ställs inför väldigt olika typer av krav är det viktigare än någonsin att golven uppfyller såväl miljö- som hållbarhetskrav.

Svanenmärkt golv från KährsFör konsumenter är inomhusmiljön viktig och Kährs märker av ett ökat intresse speciellt från konsumenter och då framförallt bland föräldrar som i större utsträckning än tidigare väljer produkter och material som bidrar till en bättre inomhusmiljö där deras barn inte exponeras för och får i sig skadliga ämnen. För professionella inköpare väger golvets hela livscykel in i valet av golvmaterial och leverantör – från råvaror till hur golven distribueras och till möjligheter för återvinning.

För att med större trovärdighet kunna kommunicera det miljöarbete som länge bedrivits inom Kährs föll det sig naturligt att ansöka om en Svanen-certifiering.

– Vi ser ett starkt ökande intresse för miljöfrågor i en bred bemärkelse och framför allt på våra Nordiska marknader. Då det på dessa marknader både finns en stor medvetenhet kring vad Svanen står för och att Svanenmärkningen har en mycket hög trovärdighet förstärker märkningen kommunikationen av våra miljövärden, säger Samuel Dalén.

Svanen ställer krav på många av de aspekter som är av stor vikt för både konsumenter och professionella inköpare och omfattar hela livscykeln – från råvara via användande till avfall. Ett Svanenmärkt golv är slitstarkt, bidrar till en sund inomhusmiljö och får inte innehålla trä från skogar där biologiska eller sociala värden är hotade. Minst 30 procent av träråvaran måste dessutom ha sitt ursprung i certifierat skogsbruk. Utöver detta är innehållet av kemiska tillsatser i ett Svanenmärkt golv starkt reglerat och krav ställs på energieffektiv produktion med små utsläpp.

Från och med den 1:e april 2014 uppfyller ett 40-tal av Kährs trägolv Svanens krav samtidigt som produktegenskaperna och en väl avvägd design fortsatt är en självklarhet. Arbetet med att certifiera återstående delen av sortimentet är påbörjat och beräknas vara klart före utgången av 2014

Kährs grundades 1857 i Nybro, Småland, där en stor del av verksamheten fortsatt finns. Kährs är idag världsledande inom trägolv, omsätter årligen ca € 300 miljoner och har 1 500 medarbetare. Kährs levererar produkter till mer än 50 länder.

Läs mer på Kährs.com

Läs mer om Svanens krav på golv

För mer information, kontakta:

Samuel Dahlén, marknadschef, Kährs:
Tel: 0481 - 461 26
E-post: samuel.dahlen@kahrs.se

Jimmy Yoler, ansvarig för Svanenmärkning av golv, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24 92
E-post: jimmy.yoler@svanen.se

Martin le Grand, presskontakt, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se