Nyhetsarkiv

 • Grönt och skönt på sportlovet
  Ska du ägna sportlovet åt att sporta framför tv:n hemma i soffan? Eller ska du upp i fjällen och utnyttja naturen? Eller ska du kanske unna dig lite spalyx och trevliga restaurangbesök? I vilket fall så finns det Svanenmärkta möjligheter för alla alternativ...
 • Tejp, lim och kritor – för din hälsa och vår miljö
  Lim som fastnar på papperet men inte på din genetiska profil. Pennor som ritar vackra figurer men inte ritar om din hälsoprofil. Suddgummin som raderar ett felaktigt penndrag men inte raderar ut värdefulla skogar. Nu kan du få allt detta – genom Svanenmärkta kontors- och ...
 • Svanenmärkt hudvård för medvetna hotellgäster
  Den svenska hudvårdstillverkaren Dharmazone har Svanenmärkt en serie med schampo, balsam, duschtvål och hudkräm. Det är gästerna på samtliga Clarionhotell i Skandinavien som erbjuds produkterna.
 • Sveriges första Svanenmärkta bad- och idrottsrestaurang
  Lagom till sportlovet kan besökarna på Fyrishov i Uppsala äta på Sveriges första Svanenmärkta restaurang på en bad- och idrottsarena. Ett dopp i poolen och en ekologisk pannkaka borde locka många besökare.
 • Test av kemikalier i EU Ecolabel-märkta kläder
  Våra kollegor på Miljømærkning Danmark har testat sju olika kläder och textilier märkta med EU Ecolabel - barnkläder, arbetskläder och hemtextilier. Testet visade att alla produkterna klarade EU Ecolabels tuffa krav och att tillverkarna alltså klarar av att...
 • V-TAB:s anläggning i Backa är först med att klara Svanens skärpta krav för tryckerier
  För femte gången har Svanen skärpt sina krav för tryckerier och 200 anläggningar måste nu ompröva sin licens. V-TAB:s anläggning i Backa, Göteborg, är först i Sverige med att klara de nya tuffare kraven.
 • Vinnaren av Svanens konsttävling visas i kulturhuvudstaden Umeå
  Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014 och staden sjuder av evenemang. Ett av dem är en utställning med textilkonstnären Lina Sofia Lundin, vinnare av Svanens konsttävling Nordic Art Insight.
 • Hälsa och hållbarhet för medveten möbelkund
  Svanen har skärpt sina krav för möbler och inredning och idag har 484 varor rätt att bära märket. Intresset för att skapa en giftfri miljö växer.