Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen arrangerar tävling för mellanstadiet tillsammans med Kunskapsförlaget

Tillsammans med Kunskapsförlaget arrangerar Svanen en tävling för mellanstadieklasser över hela landet. Barnens uppgift är att skapa en snilleblixt för miljön.

Tävlingen går ut på att få barnen att rita en teckning och beskriva en idé som kan hjälpa naturen och bidra till en bättre miljö.

– Man ska inte underskatta barnens kreativa förmåga att hitta smarta lösningar som kan föra oss framåt. Därför tycker vi att det är oerhört spännande att arrangera den här tävlingen tillsammans med Kunskapsförlaget, säger Nancy Holm, marknads- och kommunikationschef på Miljömärkning Sverige.

Barnen tävlar om ett första pris på 10 000 kronor, men hela 17 klasser kommer att vinna minst 1 000 kronor. Prispengarna ska användas till en upplevelse eller aktivitet inom området natur och miljö.

Svanen samarbetar sedan många år med Kunskapsförlaget som genom sitt material Natur- och Miljöboken utbildar 240 000 mellanstadiebarn om natur och hållbarhet varje år.

– Om vi ska nå ett hållbart samhälle i framtiden är det av högsta vikt att vi lär våra barn om naturen och miljön, säger Nancy Holm.

Läs mer om tävlingen på Kunskapsförlagets hemsida