Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Best Western Stöten Ski Hotel först i Sälen med miljömärkning

Nu kan de medvetna skidälskarna i Stöten, Sälen glädjas åt att det finns ett hotell som tar ansvar för en hållbar utveckling och för att minska sin miljöbelastning. Mitt på Skidtorget har Best Western Stöten Ski Hotel nu rätt att sätta upp Svanenmärket, som 96% av svenskarna känner till.

Skidkille–  Det är väldigt kul att vi får ett Svanenmärkt hotell i Sälen som är en så välbesökt skidort. Det är också viktigt med tanke på att hotellet har många gäster som gillar att röra på sig utomhus och vill ha en ren miljö och natur att njuta av. Nu har vi ännu ett modernt hotell som bidrar till arbetet att Norden kan nå klimat- och miljömål, säger Elsa Levinson, miljöhandläggare Miljömärkning Sverige.

Att Svanenmärka ett hotell innebär att man tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Genom en engagerad personal minskas användningen av kemiska produkter vid städning och disk och sänker vattenförbrukningen. Inköp av andra miljömärkta varor och tjänster bidrar också till hotellets minskade miljöpåverkan. För hotellgästerna på Best Western Stöten Ski Hotel blir det tydligt med flera närproducerade alternativ till middagen och den miljömärkta tvålen på rummen.

– För oss är det en självklarhet att vi vill medverka till en hållbar utveckling och minska vår miljöbelastning. Dessutom är vi är ju i högsta grad beroende av de tjänster naturen kan ge oss här i Stöten. Svanenmärkningen är ett konkret sätt att visa upp att vi når upp till miljömål och inte minst ett bra sätt att få koll på våra flöden, säger Christoffer Tilstam, marknadschef Best Western Stöten Ski Hotel.

För mer information:

Elsa Levinson, miljöhandläggare, Miljömärkning Sverige,
070-757 96 81

Christoffer Tilstam, marknadschef Best Western Stöten Ski Hotel,
070-688 64 62.

Läs mer om Svanens krav på hotell

Läs mer om Best Western Stlten Ski Hotel