Nyhetsarkiv

 • Färgningsmanifestet vinner Svanens konsttävling
  Lina Sofia Lundin tar idag emot priset på 100 000 SEK som vinnare i Svanens konsttävling Nordic Art Insight. Priset delas ut på den nordiska hållbarhetskonferensen Medskapandets konst i Umeå.
 • Giftfritt i sandlådan och på stranden
  Vid en första anblick ser sortimentet av Svanenmärkta leksaker skralt ut. Men faktum är att enda licensinnehavaren, danska Dantoy, har Svanenmärkt 95 procent av sitt sortiment – över 200 olika leksaker för barn i åldrarna 2–6 år.
 • Första Svanenmärkta förskolan
  Nu har den första Svanenmärkta förskolan slagit upp dörrarna i Stockholm. Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, tar emot sin Svanenlicens på Ekobyggmässan onsdag 11 september tillsammans med NCC och Strabag, som också har nått upp till Svanens tuffa kriterier f...
 • Svanen kontrollerar – Vad händer sen?
  I vintras tillbringade vi några timmar i vårt konferensrum där vi satt och delade på tamponger, blöjor och bindor. Varför gjorde vi det kan man undra? Jo, för att kontrollera att de uppfyller våra krav.
 • STRABAG klarar Svanens krav för hus
  Med sina energilösningar i byggkonceptet Europa har nu STRABAG Projektutveckling klarat Svanens krav för flerbostadshus. Första huset som ska byggas med Svanen är bostadsrätter i Danderyd.