Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Finalist nummer 6 – Sebastian Mügge

Sebastian Mügge är sist ut bland våra sex finalister och tävlar med konstverket ”Swedish Office Meat Balls”. Sebastian bor i Umeå där han också har genomfört sin konstutbildning. Han arbetar inom flera olika discipliner såsom målning, teckning, skulptur, med hittade objekt och med installationer.

Swedis Office Meat BallsVad vill du ta upp/peka på med ditt konstverk?
Mitt verk handlar om att ta tillvara på resurserna omkring oss och om möjligheten att skapa någonting storslaget med relativt enkla medel genom att uteslutande använda mig av lättillgängliga och billiga material och på så sätt ge dem en ny mening, ett nytt liv.

Vilken teknik har du använt?
Verket består av gamla teckningar, räkningar, reklam, presentpapper, kopieringspapper, kvitton, vernissagekort, bokpapper, toalettpapper, hushållspapper, kuvert och papperspåsar och har fått sin nuvarande form genom enbart vanligt vatten och med hjälp av mina flitiga händer. De undgick sitt tilltänkta öde genom att bli inbakade i ett konstverk men kan såklart utan svårigheter slängas och sedan återanvändas som anonymt papper.

Varför är du med i Nordic Art Insight?
Nordic Art Insight tilltalade mig på ett personligt plan eftersom hela min livsstil och skapande genomsyras av en medvetenhet kring frågeställningar om hållbarhet.

Vad gör du själv i din vardag för att leva mer hållbart?
Jag har ingen bil utan bara en cykel, undviker att slänga matrester, tycker om att köpa second hand och försöker begränsa min konsumtion.

 Läs mer om Sebastian och hans konst på www.sebastianmuegge.com