Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Finalist i Nordic Art Insight

Under de kommande dagarna kommer vi här att presentera de sex finalisterna i Svanens konsttävling – Nordic Art Insight. Det är sedan upp till dig att vara med och bestämma vem som slutligen ska vinna 100 000 SEK. Gå in på www.artnordic.org och rösta på din favorit.

Först ut av de sex finalisterna är Alvaro Campo med konstverket ”The hysterical accumulation of things on an invisible sphere”. Alvaro bor i Stockholm och är en mångfacetterad konstnär som arbetar både med foto, teckning, video, performance och installationer.

Alvaro Campo - ThingsVad vill du ta upp/peka på med ditt konstverk?
Verket visar en okontrollerad och slarvig ackumulation av ting, och samtidigt gestaltar sig en sfär, skapad av tomrummet mellan tingen. Jag vill med det visa att vi själva väljer hur vi ser på saker, och att ofta blir saker vi vill konsumera mer synliga för oss än vår miljö, vår planet.

Vilken teknik har du använt?
Jag har använt blyerts på papper, en av de enklaste och mest grundläggande tekniker. Pappret är tillverkat med hänsyn till miljön och mitt verk är fullständigt återanvändbart och dessutom helt nedbrytbart.

Varför är du med i Nordic Art Insight?
Jag får göra konst samtidigt som jag aktivt stödjer ett initiativ för en hållbar framtid, det är en ideal situation.

Vad gör du själv i din vardag för att leva mer hållbart?
Jag använder kollektivtrafik och konsumerar ekologiskt och rättvisemärkt när det finns sådana alternativ. Jag driver ett värderingsstyrt företag som gör film och foto. Vi riktar oss mot organisationer och företag som arbetar med hållbara lösningar.

Läs mer om Alvaro på www.alvarocampo.com