Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Klimat, konsumtion och kultur – Svanen i Almedalen

Möt klimatkommissionär Connie Hedegaard, världskände miljöforskaren Johan Rockström, Radioteaterns chef Stina Oscarsson, ärkebiskopen Anders Wejryd, Sveriges enda professor i hållbar konsumtion Oksana Mont och regeringens upphandlingsutredare Anders Wijkman och många fler på Svanens seminarier i Almedalen. Fokus är hur vi kan nå en hållbar konsumtion, som rättvist delar på jordens resurser.


Oksana Mont.
Miljömärkning Sverige, som står bakom Svanen och EU Ecolabel, arbetar på regeringens uppdrag för en hållbar konsumtion. Bara i Europa finns 500 miljoner konsumenter och EU:s konsumtion är 56 % av BNP, så utmaningen att ställa om till en hållbar konsumtion brådskar.

Hur många fler prylar tål vår planet? Vilket ansvar har individen och vilka myter stoppar rätt beslut? Vilket ansvar har de statliga bolagen? Kommunerna? Vilka gröna verktyg finns för en hållbar upphandling?

Måndag 1 juli: Du, EU eller marknaden – vem ansvarar för en hållbar konsumtion? I samarbete med Stockholm Environment Institute.

Tisdag 2 juli: Om hållbar konst och kultur som inte låter sig konsumeras

Torsdag 4 juli: Svanen, solceller och slutna kretslopp – hållbar upphandling som grönt verktyg I samarbete med Stockholm Environment Institute.

Plats: Westanders trädgård, Södra Kyrkogatan 13.

Läs mer på www.svanen.se/almedalen

Miljömärkning Sverige är på plats i tält på Hamngatan med Nordic Art Insight, Svanens konsttävling där förstapriset är 100 000 SEK. Tema för är hållbar konsumtion.

Varmt välkomna!