Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen landar på Scandic Victoria Tower

Bakom den glittrande glasfasaden finns en energieffektiv anläggning som hushållar med resurser och använder miljömärkta produkter. Nu har Scandic Victoria Tower klarat Svanens krav för både hotellverksamheten och restaurangen. Scandic är den hotellkedja som har flest anläggningar där både hotell och restaurang klarar Svanens tuffa miljökrav.


Scandic Victoria Tower har ritats av den kände arkiekten Gert Wingård
Svanenmärkningen innebär att restaurangens och hotellets medarbetare tar ett helhetsgrepp om miljöarbetet i de dagliga rutinerna, vilket kräver engagemang och utbildning. En mer miljöanpassad verksamhet ger också ofta möjligheter till minskade kostnader genom sänkt förbrukning av energi och minskad mängd emballage och avfall. För hotellgästerna blir det tydligt med flera ekologiska alternativ på menyn, den ekologiska frukosten som serveras och sorteringen av avfall i rummen och på de många facken för sortering på städvagnarna som syns i korridorerna.

– Scandic Victoria Tower är ännu ett exempel på hur fokuserat Scandic som kedja styr mot en hållbar verksamhet och visar hur moderna hotell och restauranger bör arbeta för att vi ska nå klimat- och miljömål. Det är också bra med tanke på att hotellet har många utländska gäster som arbetar med IT och framtidens teknik, som får med sig ett positivt exempel från Sverige, säger Susanne Hellman, ansvarig för hotell på Miljömärkning Sverige.

Scandic Victoria Tower är 34 våningar högt och ligger bredvid Kistamässan i Kista Science City. Wingårdh Arkitektkontor har ritat den glittrande byggnaden och inspirerats av Charlotte Perellis mikrofon, som hon hade i Schlagerfestivalen. De 299 rummen är inredda med designmöbler från Vitra, Montana och Flos. Skybaren på våning 34 erbjuder en storslagen utsikt över Stockholm. Helena Söderberg, hotelldirektör på Scandic Victoria Tower, är glad över att få sätta upp de båda certifikaten som visar att både hotellet och restaurangen är Svanenmärkta.


Även hotellets restaurang har klarat hårt uppsatta miljökrav och är nu Svanenmärkt.
– Jag är väldigt stolt över att Scandic Victoria Tower nu är Svanenmärkt. Alla medarbetare har arbetat hårt och målmedvetet under lång tid för att uppfylla Svanens kriterier, säger Helena Söderberg.

Sedan 1993 arbetar hela Scandic-kedjan målmedvetet med hållbarhet och har fått en rad utmärkelser för det. Förra veckan fick Scandic, som första hotellkedja i Europa "Gold Medal" från GBTA, Global Business Travel Association som bland annat arbetar med att lyfta hållbarhetsfrågan i resebranschen.

Läs mer om Svanens krav på hotell

 

För mer information, kontakta:

Susanne Hellman, ansvarig för Svanenmärkning av hotell:
Tel: 08  - 55 55 24 42
E-post: susanne.hellman@svanen.se

Anna Norberg, presskontakt, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24 13
E-post: anna.norberg@svanen.se