Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Utbildningsförvaltningen i Malmö väljer Svanen

Malmö stad har precis fått sitt första Gröna hyresavtal påskrivet. Det är Utbildningsförvaltningen som slutit Grönt Hyresavtal med Wihlborgs Fastigheter AB. Samtidigt satsar Malmö stad, med hjälp av konsulten Sweco, som är medlem i Svanens nätverk för inköp med omtanke, på miljömärkta inköp.

– Det har varit ett spännande projekt att få arbeta med Sweco och Utbildningsförvaltningen och hjälpa dem i deras strävan efter ett ”grönt” kontor. Nu hoppas vi att fler företag ser över sina inköp. Ju större miljömärkta volymer – desto mer miljönytta, säger Nancy Holm, marknads- och kommunikationschef på Miljömärkning Sverige.

I det gröna hyresavtalet ingår bland annat att de båda parterna förbinder sig att välja förnybar energi och att vara så sparsamma som möjligt med energianvändningen.

– Men vi på Utbildningsförvaltningen har valt att gå mycket längre och har dessutom valt Svanenmärkta material för till exempel mattor, möbler och färg, säger Lars Holmström chef för utbildningsförvaltningens avdelning för fysisk miljö.

Nancy Holm deltog i invigningen av det gröna kontoret och passade på att fota delar av det. På bilden längst upp syns ett konferensrum som bland annat innehåller den Svanenmärkta stolen Innovation C från Blå Station. Bilden nedan visar delar av det färgglada kontoret.

Utbildningsförvaltningen Malmö

Läs mer om Grönt hyresavtal