Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Tvätta manen med Svanen

Nu kan medvetna hästägare välja preparat fria från allergiframkallande ämnen och hormonstörande kemikalier till sina hästar. En hälsovinst inte bara för hästarna utan även för de människor som sköter dem och inte minst för miljön.

Nathalies Horse CareDet var en av världens mest erkända dressyrryttare, prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som tillsammans med  Helle Kristansen,stuteriägare/delägare Persano group, Danmark  som fick nog och tog fram sjysta produkter för hästar. En obehaglig upplevelse med dotterns ponny fick Helle Kristiansen att granska innehållsförteckningarna i hästarnas schampon och konstaterade att dessa var mycket bristfälliga. Det finns inte heller någon kosmetiklagstiftning som skyddar djur från hälsostörande preparat.

Så Helle Kristiansenkontaktade prinsessan Nathalie som redan hade utvecklat produkter för hästar. Nu har de utvecklat schampo och balsam i serien Nathalies Horse Care som säljs via nätet.

– Djur kan ju inte själva välja vilka produkter vi använder på dem. Därför är det viktigt att fatta ansvarfulla beslut för miljö och hälsa på uppdrag av djuren - precis som vi gör för våra barn, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Svanen i Sverige.  

Svanenmärkta hästvårdsprodukter:

  • Minskar användningen av miljö- och hälsoskadliga ämnen.
  • Främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen.
  • Ger säkrare och kvalitetstestade produkter.
  • Minskar miljöbelastning från förpackningar.

 

Läs mer på www.ecolabel.dk

För mer information:
Cecilia Eherenborg Williams, MIljömärkning Sverige, 070- 723 7236
Tine Due Hansen, PR-konsulent, +45 22 85 15 55, tdh@ecolabel.dk
Helle Kristiansen, horsebo@horsebo.dk
Anna Norberg, presskontakt MIljömärkning Sverige , 0762-62 54 90, 08- 55 55 24 13,  anna.norberg@svanen.se