Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Nya vetenskapliga rön i Svanenmärkt förpackning

Framtidens kunskap kommer att serveras Svanenmärkt. Tryckeriet Universitetsservice AB, som bland annat trycker avhandlingar från KTH, Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, klarar nu Svanens krav för tryckerier.

Som namnet antyder är Universitetsservices tryckerier vid Stockholms Universitet, KTH och Karolinska Institutet nischade mot trycksaker som den akademiska världen efterfrågar. Avhandlingar, kompendier och broschyrer etc trycks digitalt vid de tre tryckerierna. Tryckuppdrag från privata företag är också vanligt, exponeringsmaterial som roll-ups, storformat och 4 Screens beställs flitigt.

Nu kan Universitetsservice även lägga "Svanenmärkt tryckeri" till listan över specialkompetenser.

– Universiteten ställer krav på att deras tryckeri ska vara Svanenmärkta. Men som digitaltryckeri har vi alltid varit väldigt miljömedvetna och tagit miljöfrågan på allvar säger Josef Lotfi, vd för Universitetsservice AB och fortsätter:

– Vi är glada och stolta över att klarat kraven för Svanenmärkning. Vi har nu för avsikt att alltid erbjuda Svanenmärkta trycksaker till våra kunder.

Svanen har kontrollerat att tryckeriet inte använder förorenande eller hälsoskadliga kemikalier och att det aktivt arbetar med att sänka sin energianvändning. Svanen ställer även krav på pappersråvaran – en Svanenmärkt trycksak får inte innehålla papper som kommer från skyddsvärd skog. Kort sagt, ett Svanenmärkt tryckeri tar ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete.

– Vi är glada att Universitetsservice har tagit steget och Svanenmärkt sina anläggningar. Nu har Stockholms högre lärosäten en större möjlighet att miljömärka sin trycksaksproduktion. Förhoppningsvis följer nu andra högskolor och universitet efter, säger Bosse Stridh, miljöhandläggare av tryckerier på Svanen.

Läs mer om Universitetsservice AB

För mer information, kontakta:

Josef Lotfi, vd Universitetsservice AB:
Tel: 08 – 790 88 92
E-post: josef@us-ab.com

Bosse Stridh, handläggare tryckerier, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 31
E-post: bosse.stridh@svanen.se

Martin le Grand, presskontakt, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se