Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen jagar miljömärkt litteratur på Bokmässan

Snart drar bokmässan igång i Göteborg igen. I år gör Svanen gemensam sak med Pärspektiv Förlag som gett ut Pär Holmgrens Svanenmärkta bok Torstens resa ut i vida världen.

Pär Holmgren
Pär Holmgren.
Inför förra årets bokmässa startade vi Bokuppropet där vi uppmanade konsumenter som efterlyste att bokförlagen tar ett större miljöansvar att skriva under. Resultatet har varit överväldigande och hittills tusen personer skrivit under uppropet varav flera kända barnboksförfattare

Underskrifterna har vi under året presenterat för fler stora bokförlag i Sverige och vår förhoppning är att antalet Svanenmärkta böcker mångdubblas.


Ingela Hellström.
I år delar vi monter med ett av de förlag som tar sitt miljöansvar. När Pär Holmgren, tidigare meterolog på Svt och klimatdebattör, förra året debuterade som barnboksförfattare med Torstens resa ut i vida världen hade han ett krav – boken skulle tryckas på ett av de över 200 Svanenmärkta tryckerierna som finns i Sverige. När det visade sig svårare än han trott bestämde han sig för att ge ut boken på eget förlag i stället.

– Miljömärkningar är ett viktigt hjälpmedel för enskilda konsumenter som vill välja . Svanenmärkningen kändes som en viktig trovärdighetsstämpel och som en självklarhet för mig, nu när jag ger ut boken på eget förlag, säger Pär Holmgren.

Besök Svanen på Bokmässan

Hur får vi en grönare bokbransch? Under mässan kommer vi att arrangera samtal mellan Pär Holmgren, och Ingela Hellström som ansvarar för Svanenmärkning av tryckerier. Vi håller till i monter D03:20, kom gärna och besök oss!

  • Torsdagen den 27 september kl. 14:30–15:00
  • Fredagen den 28 september kl. 15:10–15:40

Tävla om biljetter till Bokmässan

Gå in på vår Facebooksida och dela med dig av den här nyheten till dina vänner. När tävlingen avslutas den 24 september lottar vi ut tio biljetter till fem vinnare.

Skriv under Bokuppropet

Mer än tusen personer har redan skrivit under för en mer hållbar bokbransch. Ju fler vi är desto större konsumentmakt kan vi utöva mot de stora bokförlagen.

För mer information, kontakta:

Anna Norberg, presskontakt, Svanen:
Tel: 08 - 55 55 24 13
E-post: anna.norberg@svanen.se

Ingela Hellström, ansvarig för Svanenmärkning av tryckerier:
Tel: 08 - 55 55 24 45
E-post: ingela.hellstrom@svanen.se