Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Stort intresse för Gröna listan och för Svanen

Gröna Listan är Västra Götalandsregionens verktyg för att göra hållbara val i upphandlingar. Där ryms redan många företag som tillverkar Svanenmärkta möbler och EU Ecolabelmärkta textilier. Nu vill ännu fler kommuner använda listan.

Svanenmärkta Capisco 8106 från HÅG
Svanenmärkta Capisco 8106 från HÅG
I Västra Götalandsregionen använder sig landstinget av Gröna listan för att köpa in miljömärkt inredning, textilier och möbler. Svanenmärket är det största miljömärket på listan och EU Ecolabel finns med för textilier.

När Svanens miljöhandläggare och möbelansvarige Leif Lång nyligen besökte ett seminarium där inredningskoncernen Input Interör och Västra Götalandsregionen medverkade stod det klart att Gröna Listan inte bara är ett uppskattat och välanvänt verktyg i Västsverige utan något som också andra kommuner är intresserade av att använda i sina upphandlingar.

– Det var väldigt roligt att höra att Västra Götalandsregionen efterlyser ännu fler Svanenmärkta möbler på Gröna Listan. Och när nu ännu fler kommuner vill börja använda listan så ser vi att miljö är en viktig parameter i offentliga upphandlingar, säger han.

Är du också på jakt efter miljömärkta möbler till ditt kontor? Här hittar du hela listan med Svanenmärkta möbler som klarat tuffa krav med avseende på råvaror som plast, trä, metall och stoppning. Det ställs även krav på de kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet.