Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. EU Ecolabel tar fram nya krav för diskmedel och tvättmedel

Disk- och tvättmedel för professionellt bruk märkta med EU:s miljömärke EU Ecolabel kan snart bli verklighet. Kriterierna är framtagna och väntar nu bara på att godkännas.

EU Ecolabel Att ta fram nya krav som EU Ecolabelmärkta produkter ska klara är inte helt enkelt. När EU-kommissionens forskningsinstitut JRC i Sevilla tagit fram ett första utkast bjuds organisationer och andra intressenter in för att ge synpunkter. Utkastet arbetas om och skickas ut till kommissionens departement på remiss innan de slutligen når den sk. Regulatory Committee som består av representanter för samtliga medlemsländer. Sverige representeras av Ulla Sahlberg, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige som ansvarar för både Svanen och EU Ecolabel i Sverige.

Och det är i just Regulatory Committee som kraven för diskmedel och tvättmedel för professionellt bruk finns just nu. De förväntas bli godkända vid kommitténs möte i november och efter det kan företag börja att kontrollera sina produkter mot de nya kraven. Förhoppningsvis når de första tvätt- och diskmedlen med EU Ecolabel marknaden i början av nästa år.

Läs mer om EU Ecolabel