Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Den 1 juli landar Svanen i Almedalen

Miljömärkning Sverige deltar i Almedalsveckan 2012 där vi bland annat anordnar två seminarier. Vårt mål är att förmå företag och myndigheter att ställa om sitt inköpsarbete till att bli mer hållbart och mindre påfrestande för miljön.

Alla åker till Almedalen – politiker, företag och myndigheter. Perfekt, tycker vi. För det är just de som står för den största delen av alla inköp och som måste ta större ansvar vad gäller att välja miljömärkta varor och tjänster i sina upphandlingar.

Till vår hjälp har vi vårt Nätverk för inköp med omtanke som vi kommer att berätta mer om under ett av våra seminarier. Nätverket är en mötesplats för alla typer av företag som behöver stöd i sitt inköpsarbete och som, precis som vi, vill arbeta för ett hållbart samhälle.

Vi är också stolta över att få berätta om framtidens byggande och om de energisnåla Svanenmärkta bostadshus som redan står klara. I vår paneldebatt om hållbart byggande deltar, förutom representanter från de företag som byggt Svanenmärkta flerbostadshus: Skanska, Veidekke och Familjebostäder Göteborg, också bosdtadsminister Stefan Attefall (KD).

Vi finns också på plats i vårt tält vid Donners plats i centrala Visby hela veckan dit alla är välkomna för att ställa frågor om våra miljömärkningar Svanen och EU Ecolabel och om vårt Nätverk för inköp med omtanke.

Välkomna!