Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Berns asiatiska och Berns bistro klarar Svanens krav för restauranger

Ett av flaggskeppen bland Stockholms restauranger kan nu stolt visa upp ett dokumenterat gott miljöarbete. Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar har blivit Svanenmärkta.


Berns Bistro.
Redan för flera år sedan beslutade Berns att restaurangerna skulle satsa på en Svanenmärkning. Det har sedan varit ett tufft jobb att få in all dokumentation och uppgifter från de underleverantörer som Svanen kräver. Att sammanställa alla uppgifter har också varit krävande, men nu är restaurangerna i mål.

– Vi är jättestolta över att ha blivit Svanenmärkta. Det är ju fortfarande ganska få restauranger som har märkningen och vi är övertygade om att våra gäster kommer att se Svanen som något mycket positivt, säger Johan Lindqvist, källarmästare på Berns Asiatiska och Berns Bistro & Bar.

Enligt Johan kommer Svanenmärkningen att göra det mycket enklare att sätta större press på restaurangens leverantörer. Nu måste restaurangen köpa in ekologiskt och närproducerat, så om leverantörerna fortfarande vill ha Berns som kund måste de leverera rätt produkter till rätt pris. Det är också lättare att få personalen att alltid komma ihåg att köpa in miljömärkt.

– Vi är glada att Berns välkända och populära restauranger nu är Svanenmärkta. Vi hoppas att det kan uppmuntra fler inom branschen att ta ett steg mot ett bättre miljöarbete och miljömärka sig, säger Elsa Levinson, handläggare för restauranger på Miljömärkning Sverige.

Berns har ända sedan 1865 varit en populär och välkänd mötesplats för Stockholmarna. I Berns Bistro & Bar serveras fransk husmanskost med inspiration från hela Frankrike och vinlistan representerar alla de klassiska franska distrikten. Berns Asiatiska är en populär restaurang med mat från Asiens alla hörn och ett brett sortiment med ekologiska viner.

Läs mer om Berns restauranger

För mer information, kontakta:

Johan Lindqvist, källarmästare Berns:
Tel: 08 - 566 325 91
E-post: johan.lindqvist@berns.se

Elsa Levinson, miljöhandläggare av restauranger på Svanen:
Tel: 08 - 55 55 24 54
E-post: elsa.levinson@svanen.se

Brita Forsström, presskontakt på Svanen:
Tel: 08 - 55 55 24 25
E-post: brita.forsstrom@svanen.se