Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Alla ICA maxi klarar Svanens miljökrav

De nya kraven för Svanenmärkningen innehåller ökade krav på energibesparing, något som alla ICAs stormarknader nu har klarat . Ett exempel är Maxi ICA Stormarknad Kristianstad, som har sparat in lika mycket koldioxidutsläpp som 183 bilar släpper ut på ett år.

–  Vi har gjort många olika saker för att minska vår energianvändning. Framförallt har de dagliga rutinerna förbättrats, t ex städning sker dagtid så vi slipper tända upp hela butiken nattetid. Även inköp av förbrukningsartiklar, som lysrör till exempel, har setts över, säger Fredrik Rosengren, handlare, ICA Maxi Stormarknad Kristianstad.

– ICA Maxi-butikerna bevisar genom sitt målmedvetna arbete att de utför ett gediget miljöarbete och att de är väl rustade för framtiden. Vårt energikrav skärps årligen, vi är den enda miljömärkning som sätter gränsvärden, säger Johan Bring, miljöhandläggare i södra Sverige, Svanen.
Svanens nya kriterier för butiker skärptes i år. För att bli Svanenmärkt butik krävs att man lever upp till krav som rör butikens försäljning och drift: sortiment, energi, förbrukningsmaterial och avfall till exempel.

Läs mer om Svanens krav på butiker


För kommentarer:

Johan Bring, miljöhandläggare södra Sverige, Svanen 070 - 467 25 97.
Fredrik Rosengren, handlare Maxi ICA Stormarknad Kristianstad, 044-20 81 24.

För mer information:
Anna Norberg, presskontakt Miljömärkning Sverige, 0762-62 54 90, 08- 55 55 24 13,  anna.norberg@svanen.se.