Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen medverkar på Energidagen 2011

Vad väger jag för klimatet? Hur kan jag spara energi? Vad kan jag göra för ett bättre klimat och vad gör Stockholm stad?

– Vi svarar på frågor om hur Svanen arbetar för att få ett hållbart samhälle. Genom att välja Svanenmärkta varor och tjänster kan var och en bidra till en mer hållbar konsumtion. På vår station kan du även fiska i Svanendammen och vinna Svanenmärkta produkter. Vi visar också upp Svanenmärkta hus i miniatyr, säger Nancy Holm, PR- och kommunikationschef, Miljömärkning Sverige.

Energi ingår som en viktig del av de kriterier som Svanen ställer på sina 6 500 miljömärkta varor och tjänster; i allt från tvättmedel till hus.

Väg dig och lämna en vision
På nästa station är det Miljöförvaltningen i Stockholm stad som bjuder in dig att kliva upp på Klimatvågen. Plocka åt dig de varor och tjänster som du konsumerar under en dag och väg deras klimatpåverkan. Lämna sedan ett klimattips på Stockholms stads visionsvägg och få en gratis fika i Ekotekets café.

Miljöförvaltningen i Stockholm delar ut handboken Klimatsmart i hemmet och du kan spela energispelet "Finn fem fel" eller testa vilka lampor som är bäst.

Gratis energirådgivning åt bostadsrättföreningar
Stockholm stads klimat- och energirådgivare ger dig svar på alla frågor som rör din bostadsrättsförening och hur ni kan minska er energiförbrukning. Allt från hur man installerar solenergi till hur föreningen minskar sina energikostnader i vinter. Här kan du också boka in en timmes gratis energirådgivning till din bostadsrättsförening!

Hur kan vi bygga, hur kan vi bo?
För dig som inte redan sett utställningen COCONG- Arkitektur som håller så kan du kolla in sex inspirerande arkitektoniska, "Archi-Couture" modeller i brytpunkten mellan konst och arkitektur. Modellerna visar innovativa och miljömässigt hållbara material och tekniker pekar ut en strategi för ett mer energismart byggande.

Energidagen är ett samarbete mellan COCONG /Ekoteket, Miljömärkning Sverige, Miljöförvaltningen och Energirådgivningen i Stockholm stad.


För mer information, kontakta:

Elise Grosse, Cocong:
T: 0732 - 56 16 98

Brigitta Sandström Lagercrantz, Ekoteket:
T: 0761 - 23 14 46

Anna Norberg, Miljömärkning Sverige:
T: 0762 - 62 54 90

Emma Åberg, Miljöförvaltningen:
T: 08 - 508 28 886