Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanemärkt tryckeri på Bokmässan2011

Det känns inte som en tryckerimonter men så är inte Svanenmärkta exaktaprinting/Kristianstads boktryckeri bara ett tryckeri. De är reklambyrå också. Men framförallt sätter de miljön högt på dagordningen.

Fonden på montern på Bokmässan i Göteborg utgörs av ett träd där alla tjänster och möjligheter som företaget erbjuder står skrivna på grenarna. En vacker kokbok från trakten, gårdshotellets Drakamöllans nya kokbok för 2011,  färska äpplen från årets skörd i Kivik och äppeldoftande trälårar ramar in montern.

– Trädet med dess rötter symboliserar att vi har rötterna i den skånska myllan, vi ville lyfta fram ett stycke Österlen, säger Sven Sonesson, som är mannen bakom montern. Han och de andra som bemannar montern har svarta tröjor med matchande grafik som montern.

Idag är konkurrensen stenhård då förlagen låter trycka en allt större del utomlands i t ex balstaterna och Kina.

– Våra kunder vill trycka i Sverige. Vi producerar allt från flexoband, något vi är ensamma om i Sverige,  till enkla broschyrer, säger Sven Sonesson.

Några andra av exaktaprintings kunder är Alvina förlag och Pärspektiv förlag, som bland annat ger ut barnböcker.

Att vara Svanenmärkt innebär fördelar för miljöprofilen både ut mot kund och inom företaget.

– För trycksaksköpare ska det vara enkelt att göra ett bra val för miljön och det gör man när man väljer ett Svanenmärkt tryckeri som vi är. Personalen värdesätter att vi är Svanenmärkta, de flesta har barn och månar om en bra framtid, säger Sven Sonesson.

Företaget har 100 anställda i Kristianstad och Malmö.