Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Nytt Svanenmärkt tvätteri i Järfälla

Initial Sverige AB tvättar och skiftar entrémattor åt företag och har nu ett nybyggt tvätteri i Järfälla som blivit Svanenmärkt. De har flyttat in i nya lokaler för att uppfylla Svanens kriterier.
- Vi är väldigt stolta över vår Svanenlicens och värnar om den så därför har vi byggt det nya tvätteriet, säger Andreas Tengelin, VD på Initial.

Tidigare hade Initial ett tvätteri i Vällingby – det första Svanenmärkta i Sverige –  men när kraven skärptes för ett par år sedan valde företaget att bygga ett helt nytt tvätteri. Utvecklingen går framåt och då speciellt inom energi- och vattenförbrukning. Initial återanvänder mycket av det varma vattnet vilket är en anledning till att energiförbrukningen blir så låg som möjligt.

- Vi har en grön strategi i hela vår verksamhet. Allt fler kunder efterfrågar detta och att Svanencertifiera vår tvätteriverksamhet är ett mycket bra sätt att uttrycka vår miljöfokusering. Svanen har en sådan stor genomslagskraft över hela landet, berättar Andreas.

Genom att Initial Sverige AB uppfyller Svanens kriterier för att bli Svanenmärkt har de genomgått kontroller av handläggarna Lena Axelsson och Rebecca Uggla. Rutiner för miljöarbetet ska vara noggrant dokumenterade och certifieringen avslutas med kontrollbesök.  Bland annat studeras användningen av energi och vatten, samt hantering av tvättkemikalier. Tanken är att miljön och klimatet ska påverkas så minimalt som möjligt samtidigt som tvättgodset blir rent.