Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Invigning ekocentrum i malmö

Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel, har inlett ett samarbete med Stiftelsen Ekocentrum Syd i Malmö. Nu är Svanens utställning om hållbar konsumtion och produktion invigd. Sedan tidigare ställer Miljömärkning Sverige även ut på Ekocentrum i Göteborg.

Johan Bring, Miljömärkning Sverige
Johan Bring
Samarbetet innebär också gemensamma projekt och aktiviteter för att synliggöra miljömärkningen och stärka miljöarbetet i regionen.

 – Ekocentrum syd är en dynamisk plattform för att möta företag, offentlig sektor och konsumenter. Intresset för miljömärkning och miljöanpassad upphandling växer. Vi har 150 licensinnehavare bara här i Skåne, säger Johan Bring, miljöhandläggare, Miljömärkning Sverige. Han är en av två medarbetare på plats i södra Sverige.

Mikaela Rosander, Ekocentrum Malmö
Mikaela Rosander
– Det ska bli stimulerande att arbeta med Svanen, som är ett välkänt märke för både konsumenter och producenter. Idag finns det cirka 6 500 miljömärkta varor och tjänster, allt från bakplåtspapper till hus. Genom samarbetet vill vi ge våra besökare inspiration och verktyg för en hållbar konsumtion, säger Mikaela Nilsson Rosander, verksamhetschef Ekocentrum Syd i Malmö.

För mer kommentarer:
Johan Bring, miljöhandläggare, Miljömärkning Sverige
mobil 070-467 25 97

Mikaela Nilsson Rosander, verksamhetsledare, Stiftelsen Ekocentrum Syd
mobil 070-355 68 16

Presskontakt: Anna Norberg, Miljömärkning Sverige
mobil: 0762- 62 54 90.

Ekocentrum Syd är en fristående stiftelse med uppdraget att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Med utbildningar, utställningar, konferenser och seminarier vill stiftelsen bidra till en ökad dialog kring hållbar utveckling på alla plan i samhället. I Göteborg finns ett Ekocentrum, där Miljömärkning Sverige också finns på plats bland utställarna.

Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen har ett livscykelperspektiv och ställer höga miljökrav, som revideras kontinuerligt. Det gör det enkelt för konsumenter att välja de miljömässigt bästa produkterna. Svanen är också ett verktyg för företag som vill bidra till arbetet för ett hållbart samhälle. Miljömärkning Sverige AB ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU Ecolabel. Läs mer på www.svanen.se