Samsungs Svanenmärkta tv vinner miljöpris

2009-08-19

När Samsung i maj klarade Svanens krav för tv-apparater blev företaget först i världen med en Svanenmärkning för platt-tv-apparater. Nu har LED-tv:n återigen uppmärksammats för sina goda miljöegenskaper.

Samsung Svanenmärkt tvSamsungs LED-tv tog med sina tre utmärkelser storslam när EISA – ett femtiotal facktidningar inom elektronik i Europa – utsåg årets bästa hemelektronikprodukter.

Förutom priser för Årets hemmabiodesign och Årets webbmedia-tv fick den tunna LED-tv:n också utmärkelsen Årets gröna tv, främst för sina energibesparande egenskaper. Samsungs LED-tv använder väsentligt mindre energi under både drift och i stand-by än andra jämförbara modeller.

Genom Svanenmärkningen är det också bevisat att LED-tv:n är helt fri från kvicksilver och att användningen av miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad. Den är också lätt att återvinna då plaster och metaller är enkla att separera i Svanenmärkta tv-apparater.

– Genom att Svanenmärka sina produkter visar Samsung att de är i framkant när det gäller miljöarbete. Märkningen ger konsumenter en möjlighet att göra skillnad, säger Ove Jansson, produktansvarig för ljud- och bildapparater på Svanen.