Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta företag blir klimatförebilder

Fem företag som har Svanenmärkt sina produkter eller tjänster lyfts fram av FN för sitt miljöarbete. I maj skrev de under FN:s klimatinitiativ Caring for Climate.

Svanenmärkta företag blir klimatförebilderI går kom chefen för FN:s klimatinitiativ, Claude Fussler, till Stockholm. Med sig hade han en lista på 20 svenska klimatneutrala svenska företag som FN vill uppmärksamma som föredömen i FN:s klimatprogram. Fem av företagen har Svanen.

– Jag tror vi blev inbjudna att skriva under för att vi var den första konferensanläggningen som började arbetet mot att vara klimatneutrala och ser det här som ett sätt att visa att vi verkligen menar det vi säger, säger Gillis Nordin, miljöchef på Sånga Säby Kurs och Konferens.

De tjugo företagen har genomgått ett handlingsprogram där de har lärt sig att mäta, minska och även kompensera för sin klimatpåverkan.

– Vi har minskat vår klimatpåverkan bland annat genom byta ut två av våra bensinbilar mot en etanolbil och en som drivs av bio-gas. Vi kompenserar också genom att skänka pengar till ett projekt i Indien som syftar till att skapa återvinningsbar kraft och värme i ett energikraftverk, säger Sabina Helmerson på Radisson SAS Arlandia Hotel.

De fem företagen som skrev under Caring for Climate är:

  • Bergendal Meeting
  • Kempartner AB (EU-blommanmärkt)
  • MittMedia Print AB
  • Radisson SAS SkyCity Hotel
  • Radisson SAS Arlandia Hotel
  • Sånga Säby Kurs & Konferens

För mer information om FN:s klimatinitiativ, besök UN Global Compacts webbsida.