Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta badrum från Vedum

Nu finns möjligheten att starta dagen i ett miljömärkt rum. Vedum är först att klara Svanens krav på badrumsinredning och passar samtidigt på att Svanenmärka delar av sitt kökssortiment.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att vara först ut med att Svanenmärka badrum. Miljöarbetet har länge varit prioriterat på Vedum men vi har haft svårt att visa det utåt. Att arbeta med Svanen som är en välkänd miljömärkning föll sig därför naturligt, säger Magnus Efraimsson, vd för Vedum Kök & Bad.

Det är badrumsserien Basic vit, ek och valnöt och alla stommar till kök och tvättstuga, samtliga laminatbänkskivor, liksom luckorna Linda Björk, ek och valnöt samt Alva ek och valnöt som nu är Svanenmärkta. Det betyder att Svanen har kontrollerat att de märkta möblerna bland annat:

  • Håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet
  • Inte innehåller trä från skyddsvärda skogar
  • Har målats med lack och färg med minimalt innehåll av organiska lösningsmedel
  • Har tillverkats på ett energisnålt sätt
  • Inte innehåller några bromerade flamskyddsmedel

– Det är väldigt kul att Vedum är först med ett Svanenmärkt badrum. Vedum har produkter av hög kvalitet och med ett Svanenmärke stärks deras varumärke även utifrån ett miljömässigt perspektiv. Att de är först ut med ett Svanenmärkt badrum är speciellt och utgör också en tydlig signal gentemot nya kunder, säger Jimmy Yoler på Svanen.

Både badrumsserien Basic och det Svanenmärkta kökssortiment tillhör Vedums storsäljare vilket gör att Svanenmärkningen direkt ger stor effekt.

– Vi valde Basic som ett första steg eftersom serien är tillverkad på ett sätt som gjorde att vi kunde komma i mål snabbt. Men vi har redan börjat gå igenom andra delar sortimentet som vi förhoppningsvis snart kan Svanenmärka, säger Magnus Efraimsson.

Läs mer på www.vedum.se