Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Konsumenter vill ha mer Svanenmärkt smink

Sminkuppropet ”Medveten Skönhet” som startades i våras har fått över 750 anhängare. Bloggare hängde på först, och sedan har uppmaningen att skriva på uppropet spridit sig vidare över internet.

När Svanen startade Sminkuppropet i våras hade man två mål. Dels att visa konsumenter att det finns Svanenmärkt kosmetika och dels att visa producenter att det finns en stor marknad för Svanenmärkt kosmetika men att utbudet fortfarande är för litet.

- Vi har fått ett bra gensvar från både bloggare och andra som skrivit på uppropet på webben. Det finns ett engagemang, och det finns en vilja att köpa Svanenmärkt. Nu gäller det bara för ännu fler producenter att möta konsumenternas krav, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Svanen.

Ännu inte skrivit på?

Gå gärna in på vår kampanjsida och visa vilken typ av skönhetsprodukter du vill se på hyllorna genom att skriva under Sminkuppropet!  


De som skrivit på uppropet vill framför allt ha följande produkter Svanenmärkta (i ordning från mest önskad):

  • schampo/balsam
  • hudkräm
  • smink (ej specificerat)
  • mascara
  • hårprodukter (ej specificerat)
  • läppstift/glans
  • tandkräm
  • deodorant


De märken, också i ordning från mest önskad, som flest vill se Svanenmärkta är:

  1. L’Oreal
  2. Aco/Apoteket
  3. Oriflame
  4. Body Shop
  5. Max Factor
  6. Maybelline
  7. Make up Store
  8. Isadora
  9. Clinique

- Vi har kontaktat alla dessa varumärken för att berätta att de kommer upp på konsumenternas önskelista över Svanenmärkta varor. Vi hoppas naturligtvis att de vill möta konsumenternas krav och tillsammans med oss jobba för en mer hållbar konsumtion, säger Karin Carlsson. Svanenmärkt kosmetika minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen, ger effektiva och dryga produkter samt minskar miljöbelastningen från förpackningar.